Monday, 6 June 2011

perkara unik tentang lelaki

Sama ada kita sedar atau tidak, ada perkara-perkara yang unik tentang lelaki yang menjadi kegilaan wanita. Nak tau apa dia? Jom sama-sama kita terjah :-


1. Peluh keringat
Peluh keringat membuatkan seorang lelaki kelihat seksi dan menarik. Wanita suka melihat perlawanan bola sepak dan tertarik dengan pemainnya yang nampak tampan ketika berpeluh. 


Bagi wanita, tidak ada yang lebih seksi daripada melihat lelaki berlari dan mengeluarkan peluh.


Kajian dari University of California mendapati bahawa peluh keringat adalah perfume semulajadi seseorang. Zat kimia androstadienone yang terhasil ketika berpeluh yang telah  membuat hormon wanita meningkat dan juga merangsang keinginan seksual.2. Bekas lukaBagi wanita, lelaki yang memiliki bekas luka terlihat lebih jantan dan macho. Bekas luka bagaikan sebuah magnet yang membuat pria tampak lebih maskulin, berani dan penuh misteri.


Bahkan menurut kajian  yang dimuat dalam Science Daily, saintis dari Liverpool and Sterling University mengatakan bahawa wanita menganggap lelaki yang punya bekas luka sebagai lelaki yang sihat, kuat dan berani.

boo: ops!! sy x suka lelaki kaki gadoh yer......plizs...x perlu la nak tunjuk jantan dpn saya sb saya tau dah awak tu jantan......

3. BerkebunWanita mengetahui perilaku dan sifat lelaki dari cara lelaki itu bertindak balas terhadap persekitarannya. Salah satunya ialah bercucuk tanam. Bercucuk tanam perlukan kesabaran, perhatian dan kelembutan untuk menjaga sebuah tanaman.


Lelaki yang menjaga tanaman digambarkan oleh wanita sebagai lelaki yang bertanggungjawab pada persekitarannya. 


Dalam survey terhadap 1500 wanita yang dilakukan oleh sebuah majalah lelaki di England, kebanyakkan mereka percaya  lelaki yang meluangkan waktu  untuk bercucuk tanam  memiliki kesihatan dan prestasi yang baik di ranjang.


4. Berkaca mata
Berdasarkan survey yang dilakukan oleh saintis dari University of Stockholm, wanita akan lebih tertarik pada pria yang memakai kacamata.


Wanita beranggapan lelaki yang berkaca mata adalah seorang yang bijak.meskipun sebenarnya berkaca mata tidak semestinya bijak.


Namun yang pasti, kecerdasan minda mempengaruhi kualiti sperma lelaki. Saintis dari New Mexico mencuba membuktikannya dengan menguji sperma dari beberapa orang lelaki di Vietnam. Hasilnya menunjukkan bahawa lelaki yang ber'IQ' tinggi memiliki sperma yang lebih sihat.


Tunggu apa lagi. Jika anda mahu menjadi lelaki yang digilai oleh perempuan, bolehlah mempraktikkan perkara-perkara yang di atas ini...p/s: mmg aku suka mamat mata sepet pakai spek..owh..so euwome!! ishk...rindunya kat 'dia'

No comments: